123-3D.se Prisjakt!Pricerunner!Google! Powered by 123ink.se

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)
 

 

Raspberry Pi 5 (8GB)

1 355 kr (Inkl. 25% Moms) (1 084 kr Exkl. 25% Moms )
EU lager - 5-7dgr
Beskrivning
Raspberry Pi 5 är den bästa Raspberry Pi hittills. Denna kraftfulla 8 GB enkelkortsdator har bättre CPU- och grafikprestanda än Raspberry Pi 4. Den innehåller fler I/O-alternativ och har ett antal användbara funktioner som gör den mer användarvänlig. Med Raspberry Pi 5 har du en av de bästa enkelkortsdatorerna på marknaden 2023.

Bättre CPU och grafikprestanda
Raspberry Pi 5:s 64-bitars fyrkärniga Arm Cortex-A76-processor körs på 2,4 GHz med kryptografitillägg. Kortet har L2-cache på 512 KB per kärna och en delad L3-cache på 2 MB. Med nya Broadcom BCM2712 Soc (System on Chip) är det möjligt för Raspberry Pi 5 att leverera 2 till 3 gånger bättre prestanda än sin föregångare.

800 MHz VideoCore VII GPU är ansluten till BCM2712 via PCI Express. Detta gör att full dubbel 4Kp60-skärmutgång kan tillhandahållas via mikro HDMI med HDR-stöd. Detta gör också Raspberry Pi 5 idealisk för till exempel att titta på videor eller surfa på internet.

Fler I/O-alternativ
Detta är den första Raspberry Pi i full storlek som använder kisel. RP1 'Southbridge' tillhandahåller majoriteten av I/O-funktionerna, såsom 2 fyrfiliga 1,5 Gbps MIPI-sändtagare. Detta möjliggör nya dubbla CSI/DSI-portar som stöder valfri kombination av upp till 2 kameror eller skärmar. Den totala USB-bandbredden har också mer än fördubblats jämfört med tidigare modeller. Detta gör att du kan överföra information snabbare till externa UAS-enheter och annan höghastighetskringutrustning. Höghastighetsläge SDR104 Single-lane PCI Express 2.0-gränssnitt stöds, vilket fördubblar prestandan för MicroSD-kortet.

Andra funktioner
Slutligen finns det ett antal andra funktioner som skiljer Raspberry Pi 5 från tidigare modeller. På så sätt kan du enkelt använda den inbyggda RTC (Realtidsklockan), som även fungerar utan nätström eller anslutning till internet (när du har anslutit ett reservbatteri). Kortet har en header som låter dig lägga till ett reservbatteri för RTC.

GPIO-stifthuvudet har ett nytt dedikerat fläkthuvud på höger sida. Här kan du ansluta en kylfläkt utan att den kommer i vägen för dina GPIO-anslutna enheter. Raspberry Pi 5-fodralet och Active Cooling använder JST-beslaget för denna header.

Den speciella UART-headern betyder att du nu kan styra och felsöka din Raspberry Pi 5 utan huvud, utan att störa dina GPIO-stift. Felsökning är också möjligt från uppstart.
Specifikationer
Bluetooth: 5.0 Varumärke: Raspberry PI
RAM minne: 8GB Produktkod: DAR01230