123-3D.se Prisjakt!Pricerunner!Google! Powered by 123ink.se
Outlet!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)
 

Populära produkter

Hjälpcenter!
 

ABS

Köp ABS filament till din 3D printer. Vi har många olika färger att välja mellan och de finns även med olika egenskaper. filament som ABS+, ABS Pro och PC ABS har egenskaper som gör 3D printing med ABS enklare och starkare resultat. Vi erbjuder 1.75mm som är den vanligaste storleken och 2.85mm filament från välkända varumärken som REAL, Polymaker, BASF, eSun men även vårt eget varumärke 123-3D. Med våra egna produkter så får du ett högkvalitativt ABS filament till ett lägre pris. Beställ innan kl. 16.00 på en vardag så skickar vi redan samma dag.
1 - 0 av 0

ABS

Köp ABS filament till ett lågt pris

ABS är förkortning för Acrylonitril Butadiene Styrene och är en oljebaserad termoplast. ABS är en av de vanligaste filamenttyperna inom 3D printing. ABS filament är tillsammans med PETG och PLA ett av de vanligaste filamenten för 3D skrivare. Detta på grund av dess mångsidighet, starka utskrifter och höga värmebeständighet.

På grund av dess popularitet finns det stora valmöjligheter gällande olika varumärken, färger och egenskaper. Vi erbjuder alltid våra kunder låga priser på alla ABS filament och ännu lägre priser på vårt eget högkvalitativa varumärke 123-3D.

Fördelarna med att välja vårt eget ABS filament

ABS filament från varumärket 123-3D
Det finns många fördelar med att välja vårt eget ABS filament. Vi har ett stort utbud av ABS filament i vårt eget varumärke. Det finns som högkvalitativt standardfilament i över 14 olika färger men även filament med specialegenskaper som ABS pro.
  • Våra egna ABS filament är användarvänliga och har god vidhäftningsförmåga, samt mindre risk för warping.
  • Du får extra starka, tåliga och hållbara 3D utskrifter.
  • Du får dem även till ett lägre pris än om du köper andra varumärken.
  • Vi erbjuder alltid 100% garanti på vårt eget varumärke.
Dessa fördelar kan du alltid räkna med när du beställer ABS filament från vårt eget varumärke. Med 123-3D får du mer filament för pengarna.

När ska du välja ABS filament

ABS är ett mycket starkt, väderbeständigt och mycket värmebeständigt filament. 3D printerna lämpar sig såväl inomhus som utomhus. Det är perfekt för objekt som ska vara utomhus året runt som t.ex. reservdelar eller dekorationer. Vid utskrifter med ABS rekommenderas att man skriver ut i välventilerade rum då den frigör en stark lukt. Dessutom rekommenderas det att man använder heated bed för att undvika warping vid nedkylningsprocessen.

För att välja rätt ABS filament till ditt 3D projekt, finns det några faktorer man kan tänka på innan man väljer filament. Det kan vara faktorer som filamentdiameter, varumärke och typ av PETG filament. Allt beror även på vad du vill uppnå med 3D utskriften och vad du ska printa. Med dessa steg kommer du en bra bit på vägen.

ABS 1.75 mm eller 2.85 mm

ABS 1.75 mm filament är den allra vanligaste diametern och funkar till nästan alla 3D skrivare. Därav finns det också större valmöjligheter och fler färger med 1.75 mm. Den passar även bättre om man ska skapa mer detaljerade 3D utskrifter. ABS 2,85 mm filament är mer rigid och lämpar sig bättre när man ska 3d printa snabbt och där detaljerna inte är så viktigt. Alla 3D skrivare stöder dock inte 2.85 mm filament så kolla i manualen eller i skrivarspecifikationerna om den stöds.

filament ABS färg

Det finns många olika färger att välja bland. Allt från de allra vanligaste färgerna som svart, vit och röd till de ovanligare som guld, brons och silver. Till de vanliga 1.75 mm ABS finns det över 15 olika färger att välja bland.

ABS Pellets

Det går även att skapa eget ABS filament genom att använda sig av ABS pellets. ABS pellets är grova plastgranulat som är transparenta med vilka genom en process kan skapa ABS filament. Till det behöver man en pellets extruder och färgämnen om man vill ha filamentet i en viss färg. De går att köpa i 1kg påsar och blir billigare än att köpa färdigt filament.
TIPS!

Vill du läsa mer om hur man skapar filament av ABS pellets? Läs vår artikel om filamentpellets.

ABS filament med olika egenskaper

Det finns olika typer av ABS och dessa har olika typer av egenskaper. Dessa kan vara lämpliga vid olika tillfällen. Här nedan kan du läsa om vilka egenskaper som är karakteristiska speciellt för dem och vad som skiljer dem åt:

ABS Pro

ABS Pro har en något högre utskriftstemperatur än standard ABS, vilket gör utskrifterna extra starka och hållbara. 3D objekten får även ett glansigare yttre. De har även en förbättrad vidhäftningsförmåga och de löper mindre risk för warping eller sprickbildning. ABS Pro är att rekommendera när du behöver skapa extra starka och hållbara utskrifter.

ABS vs ABS Pro

Här nedan är en tabell som visar skillnaderna mellan ABS och ABS pro.
ABS ABS Pro
Styrka ⋆⋆⋆
Vidhärftningsförmåga
Lukt ⋆⋆
Användarvänlighet
Risk för Warping
Pris
 

ABS+

ABS+ är ett premiumfilament som ger mycket starka 3D utskrifter. Dessutom så är risken för warping, sprickbildning och krympning mycket mindre. ABS Plus avger även mycket mindre obehaglig lukt jämfört med andra ABS filament. ABS Plus är att rekommendera om du behöver skapa slagtåliga, starka och hållbara utskrifter.

ABS vs ABS+

Här nedan är en tabell som visar skillnaderna mellan ABS och ABS+.
ABS ABS+
Styrka ⋆⋆⋆
Vidhärftningsförmåga
Lukt ⋆⋆
Användarvänlighet
Risk för Warping
Pris
 

PC ABS

PC ABS är ett filament som innehåller Polykarbonatpartiklar. Det ger den en högre värmebeständighet och är ett lättare men superstarkt filament. Den är perfekt för utskrifter av mekaniska delar som behöver vara hållbara, slitstarka och lätta.

Dessa olika ABS filament erbjuder större variation och enklare 3D printing.

Temperaturinställning

Smälttemperaturen på ABS ligger mellan 220°C – 260°C. Temperaturen skiljer sig beroende på vilket varumärke, typ av ABS filament du väljer. Ju högre temperatur du väljer desto glansigare utskrift får du. Därför är det alltid bra att göra en test print innan man startar projektet så att man hittar den optimala temperaturinställningen.

Med ABS så krävs det en heated bed för att undvika warping under kylningsprocessen. För ABS bör temperaturen på heated bed vara runt 110°C. För optimal vidhäftning på printbed så rekommenderar vi att man använder 3DLac eller Kapton tape.
TIPS!

Vill du lära dig mer om ABS filament? Om dess egenskaper, för- och nackdelar och fler tips. Läs då i vårt hjälpcenter allt om ABS.

Passa även på att beställa

Vanliga frågor om ABS filament

Vilken storlek på ABS filament behöver jag?

Den vanligaste ABS filamentstorleken är 1.75mm och är bättre om du ska skapa detaljerade utskrifter, vilket kräver lite långsammare utskriftshastighet. Med 2.85mm ABS filament är bättre om du ska skapa utskrifter som inte behöver detaljer och som ska 3D printas snabbt.

Vad är ABS för material?

Acrylonitril Butadiene Styrene är en termoplastisk polymer och förkortas ABS. Till vardags hittar man ABS plast bland annat i Lego, hushållsredskap och dammsugare.

Går ABS plast att återvinna?

Ja, ABS går att återvinna. Du kan lämna in det på närmaste återvinningscentral. ABS är en icke-nedbrytbarplast och ska inte hamna i naturen eller slängas i soporna.

Har du fler frågor eller funderingar kring ABS filament? Tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig gärna.