123-3D.se Prisjakt!Pricerunner!Google! Powered by 123ink.se
Outlet!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)
 

Populära produkter

Hjälpcenter!
 

3D-resin

Köp resin till 3D printers till ett lågt pris. I vårt utbud erbjuder vi olika typer som Daylight resin, UV resin och Water washable resin. Ni finner även resin från olika varumärken som Elegoo, BASF. Wanhao och många fler. Beställ innan kl 16.00 på en vardag så skickar vi det redan samma dag.
1 - 0 av 0

3D-resin

Köp billigt 3D printer resin till din 3D skrivare

Här kan man köpa billigt SLA resin till 3D printer. Vi har ett stort utbud av olika typer, allt från UV resin till Laser resin till de med olika mekaniska egenskaper. Resin används i SLA/DLP 3D skrivare och finns i flera olika utföranden. Beroende på typ av 3D skrivare och önskat resultat ska man välja olika sorter. Har man höga krav på detaljer eller kanske vill ha ett resin som är enkelt att efterbearbeta? Vi ett stort utbud av 3D printer resin som fyller alla dina 3D printing behov.  

Olika typer av resin till 3D skrivare

Eftersom att det finns 3D resinskrivare som använder olika utskriftstekniker finns det även olika typer av 3D resin. Dessa är bland annat anpassade efter de olika utskriftsteknikerna. Det är bra för att skapa hållbara och detaljrika modeller. Här nedan går vi genom de allra vanligaste resin typerna.

Daylight Resin - SLA 3D skrivare

Denna typ av resin lämpar sig för SLA skrivare som använder en LCD som härdar resinet genom ljus från LED i skärmen. Daylight resin finns i flera olika utföranden med olika färg och hårdhet. Att printa med Daylight resin är energisnålare och snällare mot miljön då den använder en ljusvåglängd som är enklare för maskinen att bibehålla. Resinet är användbart då man även kan härda modellen i vanligt dagsljus. Nackdelen är att modellen fortsätter att härdas och behöver därför målas eller betäckas för att motverka så att den inte blir över härdad.

UV resin - DLP 3D skrivare

UV resin är anpassat för DLP skrivare som härdar med hjälp av UV ljus. Dessa resin härdar fort under UV strålning och är ett bra material att använda i flera olika syften som starka och detaljerade föremål. Dessa resin finns i flera olika utföranden och färger, med olika hårdhet. UV resin härdar enbart under UV ljus vilket gör det möjligt att förvara mer öppet än tex daylight resin. Modellerna behöver härdas med alkohol med hög alkohol procent (isopropanol) efter print för att nå bästa möjliga slutresultat.

UV resin laser - SLA 3D skrivare med laser exponering

Dessa resin är speciellt framtagna för SLA skrivare som använder en UV laser för att härda resinet. Resultatet blir tåliga modeller med hög detaljrikedom. UV laser resin är ett mångsidigt material som går att använda i de flesta maskiner. Då resinet finns i en stor variation av färger och hårdhet är dess användningsområden många.

Water washable resin

Water washable resin är väldigt användarvänliga då de är enkla att printa med. Resultatet blir detaljrika och starka föremål. Efter att man har printat sitt föremål så kan man tvätta utskriften i vanligt vatten. Fördelen är att man inte behöver använda sig av t.ex. Isopropanol för att göra rent 3D printen. Water washable resin används framför allt i DLP och UV LED skrivare som använder UV ljus för att härda resinet. Utskrifterna behöver härdas i UV ljus efter print för att uppnå bästa möjliga resultat. men också otroligt enkla att rengöra med enbart vatten.

För att uppnå bästa resultat med 3D resin

För att uppnå bästa utskriftsresultat när man printar med 3D resin är det viktigt att det är rent. Ett hårstrå eller annan smuts kan förstöra hela printen. Se till att resinet är fräscht och inte har klumpar i sig genom att använda specialfilter för finfiltrering av resinet innan utskrift. Använd slicer programvaran för att placera modellen på bästa sätt med en lutning på ca 30 grader.
Bläckan ger tips
TIPS!
Vill du veta mer om Resin till 3D skrivare om dess egenskaper, nyttiga tips, användningsområde, fördelar och nackdelar? Du kan läsa om det här

Andra användbara produkter när man ska köpa resin till skrivaren

När man printat klart 3D objektet med resinskrivaren så är det väldigt praktiskt att använda en Curing machine eller curing chamber. De kurerar så att objekten blir härdade, det finns även de som kan användas både härdning och tvättning. För rengöring av din 3D modell använd resinrengöringsmedel för optimal efterbehandling. Innan man skriver ut så är extra viktigt att man filtrerar resinet från klumpar och annan smuts som kan förstöra 3D utskriften.
 

Vanliga frågor om resin till 3D skrivare

Vad är SLA resin?

Resin är materialet som man använder för att skapa 3D objekt på en SLA skrivare (Stereo Lithography Apparatus) och DLP skrivare (Direct Light Projection). Skrivaren använder en fotokemisk process för att omvandla det flytande resinet till fast form.

Vad är rätt resin till 3D skrivare?

Resinet har olika mekaniska egenskaper, vilket kan lämpa sig för olika typer av 3D modeller. Ska man skapa en 3D modell som behöver vara hård och tåla lite mer eller en som kräver mer flexibilitet? Välj det resinet med de mekaniska egenskaper som 3D modellen kräver.

Är 3D resin farligt?

3D resin är inte bra att få på huden, det måste tvättas bort med alkohol. Det är därför rekommenderat att man använder skyddshandskar och skyddsglasögon när man handskas med resinet. När man arbetar med resinet så frigörs även partiklar och substanser som inte är bra att inandas. Därför är det även viktigt att man printar i väl ventilerade rum.

I vårt hjälpcenter kan man läsa på mer om Resin och 3D skrivare. Kontakta oss om du har ytterligare frågor eller funderingar.