123-3D.se Prisjakt!Pricerunner!Google! Powered by 123ink.se

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)
 

Populära produkter


 

PETG

Köp PETG filament till din 3D printer. Vi har många olika färger att välja mellan och de finns även med olika egenskaper och effekter. Egenskaper som Carbon fiber PETG filament och Recycled. Vi erbjuder 1.75mm och 2.85mm PETG filament från välkända varumärken som REAL, Polymaker, BASF, eSun men även vårt eget varumärke 123-3D. Med våra egna produkter så får du ett högkvalitativt PETG filament till ett lägre pris. Beställ innan kl. 16.00 på en vardag så skickar vi redan samma dag.

PETG är förkortning för PolyEtylenTereftalat Glykos och är en termoplast och är återvinningsbar. PETG är en av de vanligaste filamenttyperna inom 3D printing.
1 - 0 av 0

PETG

Köp PETG filament till din 3D printer

PETG är ett av de vanligare filamenten till 3D skrivare. Detta på grund av dess användarvänlighet och goda mekaniska egenskaper, vilket lämpar sig att skriva ut i höga hastigheter. PETG är samma typ plast som PET-flaskorna, fast man har lagt till glykos så att filamentet kan extruderas i en 3D printer. filamentet är väderbeständigt och tål vatten. Den är långtsamt biologiskt nedbrytbar men funkar att återvinnas. PETG funkar med alla filamentskrivare (FFF/FDM) och kräver ingen Heated Bed.

På grund av dess popularitet finns det stora valmöjligheter gällande olika varumärken, färger, egenskaper och specialeffekter. Vi erbjuder alltid våra kunder låga priser på alla PETG filament och ännu lägre priser på vårt eget högkvalitativa varumärke 123-3D.

Fördelarna med att köpa vårt eget PETG filament

PETG filament från varumärket 123-3D
Vi har ett stort utbud av PETG filament i vårt eget varumärke. Det finns som högkvalitativt standardfilament i en mängd olika färger som primärfärger, sekundärfärger men även specialfärger som mässing, silver och transparent.

Våra egna PETG filament är användarvänliga, har god vidhäftningsförmåga och är luktfria vid utskrift. De ger dig starka och hydrofobiska (vattenavvisande) 3D utskrifter. Du får de även till ett lägre pris än om du köper andra varumärken. Vi erbjuder också 100% garanti på vårt eget varumärke.

En summering av fördelarna med vårt eget PETG filament

Här nedan följer en kort summering av fördelarna med filament från vårt eget varumärke:
  • Billigare
  • 100% garanti
  • Användarvänligt
  • Högkvalitativt filament
Dessa fördelar kan du alltid räkna med när du beställer PETG filament från vårt eget varumärke. Med 123-3D får du mer filament för pengarna.

När ska du välja PETG filament

PETG är ett starkt, väderbeständigt och medium värmebeständigt filament. Den är perfekt för objekt som ska användas för utomhusbruk eller behöver klara av hög fuktighet som t.ex. i badrum.

För att välja rätt PETG filament till 3D projektet, finns det några faktorer man kan tänka på innan man väljer filament. Det kan vara faktorer som filamentdiameter, varumärke och typ av PETG filament. Det beror även på vad du vill uppnå med 3D utskriften och vad du ska printa. Dessa steg gör att du kommer en bra bit på vägen.

Diametern på PETG filamentet

1.75mm är den allra vanligaste diametern och funkar till nästan alla 3D skrivare. Därav finns det också större valmöjligheter och fler färger med 1.75mm. Den passar även bättre om man ska skapa mer detaljerade 3D utskrifter. 2.85mm är bra om du skriver ut i högre hastigheter och där detaljerna inte är lika viktiga. Alla 3D skrivare stöder inte 2.85mm filament så kolla i manualen eller i specifikationerna om den stöds.

Färgen på filamentet

För 1.75mm PETG filament finns det över 12 färger att välja på. Allt från de allra vanligaste som svart, vit och röd till de som inte är lika vanliga som silver, mässing eller transparent.

PETG Specialfilament

Det finns olika typer av PETG specialfilament som har olika egenskaper och utseenden vid färdig print. Det finns t.ex. Carbon fiber PETG filament vilket innehåller kolpartiklar och ger ett unikt utseende. Kolpartiklarna har en nötande effekt på nozzle därav rekommenderar vi att man använder en nozzle som är hård av t.ex. rostfritt stål eller av härdat stål.

Det finns även Recycled PETG filament som är ett återvunnet filament och fluorescerande filament som lyser vid belysning av UV-ljus. Med PETG specialfilament kan skapa unika och häftiga föremål eller bara vara lite mer miljömedveten.

Temperaturinställning

Smälttemperaturen på PETG ligger mellan 230°C – 250°C. Temperaturen skiljer sig lite beroende på vilket varumärke, typ av PETG filament du väljer. Desto högre temperatur du väljer desto glansigare utskrift får du. Därför är det alltid bra att göra en test print innan man startar projektet så att man hittar det optimala temperaturinställningen. För optimal vidhäftning på printbed så rekommenderar vi att man använder 3DLac.
TIPS!
Vill du lära dig mer om PETG filament? Om dess egenskaper, för- och nackdelar och fler tips. Läs då i vårt hjälpcenter allt om PETG.

Passa även på att beställa

Vanliga frågor om PETG filament

PETG vs PLA, vilken är bättre?

Den ena är inte bättre än den andra. De har båda bra egenskaper. Vill du ha ett filament som är vattenavvisande och ger starka 3D printer? Då är PETG bästa alternativet. Behöver du ett filament som kan användas med låga smälttemperaturer och väldigt användarvänligt? Välj PLA filament. Du hittar både PLA och PETG här hos oss till riktigt bra priser.

Vilken Nozzle ska jag använda när jag 3D printar med PETG filament?

För att 3D printa med PETG filament kan du använda dig av en vanlig mässings Nozzle. Däremot om du ska 3D printa med vissa PETG specialfilament kan det vara bra att använda ett hårdare munstycke. Annars är risken att partiklarna i specialfilamentet nöter sönder mässingsmunstycket.

Vad är PETG för material?

PETG är en förkortning av PolyEtylenTereftalat Glykos. Det är termoplast och är återvinningsbar. Det är en vanlig plast och finns i PET-flaskorna (utan glukos).

Har du funderingar angående PETG filament eller 3D printing? Kolla gärna in vårt hjälpcenter för tips och svar. Har du fler frågor, är du mer än välkommen att kontakta oss.